LEAP was promoted to Greek Universities via email. Through the communication, the project results, including software, source code, and supporting content, were made openly available for all to use. It was promoted to the following organizations: University of the Aegean, Hellenic Open University, Artistotle University of Thessaloniki, Ionian University, Open University of Cyprus, University of Patras, University of Macedonia, Technological Institute of Thessaly.
The communication sent via email, in Greek, is included below.
Το τΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα πλαίσια του ερευνητικού σχεδίου LEAP: Lean and Agile Practices Linking Engineering Higher Education to Industry, το οποίο χρηματοδοτείται από τη πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής ΙΚΥ, έχει αναπτύξει εκπαιδευτικές εφαρμογές που απευθύνονται σε φοιτητές και διδάσκοντες πολυτεχνικών σχολών. Οι εφαρμογές αυτές έχουν σαν στόχο να εκθέσουν τους φοιτητές σε διαδικασίες της βιομηχανίας και συγκεκριμένα σε διαδικασίες λιτής και ευέλικτης σχεδίασης (lean and agile design) οι οποίες προσφέρουν οφέλη ως προς τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών.
Έχουν αναπτυχθεί οι εξής εφαρμογές:
Technical debt, που επιδεικνύει το σχετικό όρο δηλαδή το γεγονός ότι επένδυση σε καλές πρακτικές στην αρχή μιας διαδικασίας παραγωγής μπορεί να συμβάλει στη συγκράτηση του κόστους παραγωγής αργότερα.
5S, που επιδεικνύει τη σχετική διαδικασία της λιτής σχεδίασης που αφορά βελτιστοποίηση διαδικασιών παραγωγής μέσω sorting, cleaning/shining, standardizing, και sustaining. Η εφαρμογή δείχνει πώς η διαδικασία 5S μπορεί να εφαρμοστεί πέρα από τον τομέα στο οποίο αρχικά εισάχθηκε, δηλαδή την αυτοκινητοβιομηχανία, σε ευρείς τομείς της μηχανικής (engineering). Έχουν αναπτυχθεί 3 μαθησιακά σενάρια που δείχνουν την εφαρμογή της διαδικασίας 5S στην οργάνωση ενός φαρμακείου, ενός εργοταξίου (scrapyard), και ενός ηλεκτρονικού χώρου εργασίας (digital working space).
SCRUM, που επιδεικνύει τη σχετική διαδικασία της ευέλικτης σχεδίασης που αφορά την οργάνωση εργασίας σε μικρές ευέλικτες ομάδες με αναγνώριση των επιθυμητών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, τον ορισμό προτεραιοτήτων στην υλοποίηση, και τη βαθμιαία υλοποίηση μέσω κύκλων εργασίας (sprints). Η εφαρμογή δείχνει πώς η ευέλικτη σχεδίαση μπορεί να εφαρμοστεί πέρα από τον τομέα στο οποίο αρχικά εισάχθηκε, δηλαδή το σχεδιασμό λογισμικού, σε ευρείς τομείς της μηχανικής (engineering). Έχουν αναπτυχθεί 2 μαθησιακά σενάρια που δείχνουν την εφαρμογή της διαδικασίας στο σχεδιασμό μιας πόλης (urban engineering) και στη γεωργία (agricultural engineering).
Οι εφαρμογές είναι ελεύθερα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ερευνητικού σχεδίου LEAP http://leapproject.eu. Επιπλέον η ιστοσελίδα προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση σε υποστηρικτικό περιεχόμενο για τη διδασκαλία με τη μορφή εγχειριδίων αναφοράς, βίντεο που επιδεικνύουν τη λειτουργικότητα των εφαρμογών, καθώς και φύλλων εργασίας με προτεινόμενες δραστηριότητες. Επιπλέον η ιστοσελίδα παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στον κώδικα των εφαρμογών με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να τον χρησιμοποιήσουν ή να τον μετατρέψουν για την ανάπτυξη επιπλέον εφαρμογών ή επιπλέον μαθησιακών σεναρίων μέσα στις υπάρχουσες εφαρμογές.